Website Logo
Maryna Len.
“Les classes de dansa són dures; acabem rebentades”

Per Diari d'Andorra el 5 d'abril del 2019

Trasllada les classes a la nova sala de ballet de l’Andorra Park Hotel. Va néixer a Dnipro, Ucraïna, però al novembre farà cinc anys que és a Andorra. Va estudiar dansa clàssica i té el diploma com a ballarina i mestra. És propietària de l’escola de dansa Soul Dance.

Han començat a fer classes en una altra sala.

Els amos de l’Andorra Park Hotel van obrir una sala de ballet de luxe. És un local de 150 metres quadrats amb el millor material. És una sala preciosa, amb piano. Estem molt bé a Soul Dance, la meva escola de dansa, però em van oferir poder fer classes allà i com que té més capacitat vam acceptar.

Seguiran les classes al local de Soul Dance?

Sí, a partir de l’any que ve tindrem més grups i principalment seguiran al local de Soul Dance, al carrer Bisbe Príncep Iglesias. Recentment hem ampliat l’equip docent amb l’arribada de la professora Alejandra Quiles.

Quin és el perfil d’alumnes als quals fan classe?

A l’escola de dansa comencem a tenir alumnes des dels tres anys i ara en tinc fins i tot de 55 anys. Venen, gaudim i fem de tot. Cadascun a la seva manera, no són professionals. Més important és gaudir, passar-ho bé i tenir classes de qualitat.

Com va decidir tenir una escola de dansa?

Quan vaig venir a Andorra estava en un període molt dolent de la meva vida. Volia buscar quelcom que m’agradés. Soc ballarina professional i buscava una escola per escapar i fer el que més m’agradava. Vaig anar a diverses escoles i, amb el nivell que tinc, no encaixava a cap lloc.

I va tirar pel dret amb la seva pròpia escola.

Sí, vaig pensar que tenir quelcom meu, més professional, seria bonic. El 2016 vaig obrir la meva escola i a poc a poc van venir alumnes. A més de dansa clàssica, fem jazz, contemporani o modern. Les classes són molt dures; acabem rebentades.

Quants alumnes masculins tenen?

Ara mateix tinc dos nois a les classes. Estic molt contenta amb ells. Per als nois no hauria de ser només futbol. Per aixecar una ballarina o saltar has de tenir molta força. Hem de canviar aquesta cultura, canviar de xip. A Ucraïna, tot i que també hi ha més noies que nois a la dansa clàssica, la percepció és una mica més diferent i s’entén que hi hagi nois ballarins.

Quin nivell hi ha a Andorra?

De moment hi ha poc nivell. Crec que de mica en mica estem fent moltes coses per millorar-ho. El que hem de fer és que s’agafi d’una manera més seriosa. No només pel plaer i divertir-se, que també és molt important. Hi ha molta feina a fer en la dansa en general. Fa poc hem rebut la visita de Federico Bosch.

Com ha anat l’experiència?

Molt bé, és responsable de màrqueting i promoció de So Dança. Va veure la sala de l’Andorra Park Hotel i li va semblar increïble. Té idees per fer venir importants concursos de ballet a Andorra.

Ballet Image